Midden in de nacht hoort de familie een verschrikkelijk gejank. Als ze buitenkomen, kunnen ze hun ogen nauwelijks geloven.

In het Indische Sebekapur werd een Dobermann geëerd nadat die zijn leven voor zijn familie had opgeofferd. De eigenaars zeggen dat dit het minste was wat ze voor hem konden doen. Hij was een echte held.

cobra1

De hond woonde nog maar enkele maanden bij het gezin. Daarom waren ze eens zo verrast toen ze ontdekten dat hij 4 bergcobra’s had afgeweerd die hadden geprobeerd om het huis binnen te dringen.

cobra2

Omdat dit midden in de nacht gebeurde, hadden de bewoners het gevaar zelf eerst niet opgemerkt. Pas door het geblaf en gehuil van de hond werden ze gewekt. Toen ze de veranda uitkwamen, zagen ze de hond met de slangen vechten.

cobra3

De hond stortte zich dapper steeds weer op de slangen, tot ze allemaal dood waren. Maar enkele minuten later viel hij zelf uitgeput neer, bedekt met ontelbare slangenbeten. Het gif van de cobra’s was hem fataal geworden.

cobra4

Zijn baasje Dibakar Raita zegt: “Ik ben geschokt! Hij heeft het grootste offer voor ons gebracht. We zullen hem eeuwig blijven herdenken.” Het hele dorp was aanwezig bij zijn begrafenis. Dankzij zijn moed heeft de familie de aanval van de dodelijke slangen overleefd.

cobra5

Hij kende de familie nog maar pas, maar toch was hij al hun beste vriend.

DEEL deze moedige hond met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.