Met doodsangsten vliegt de zeehond op de boot. Als de mannen zien wat er in het water op de loer ligt, beleven ze de schrik van hun leven.

Net zoals kinderen vergeten we wel eens dat wilde dieren ook moeten eten. We herinneren ons nog de kleurrijke prentenboeken over het leven in de zee en zien allemaal vriendelijk en lachende gezichten voor ons. Het is dan ook een beetje een schok om te weten dat orka’s, in het Engels ook wel bekend als killer whales, hun naam helemaal waar maken.

zeehond

“Ik ben aan het filmen, ik ben aan het filmen!” schreeuwt een van de schippers op deze boot. K durf erom wedden dat ze deze situatie op leven en dood niet zagen aankomen, maar de natuur is grillig en onvoorspelbaar. Zonder enige waarschuwing wringt een zeehond zich aan boord terwijl hij wordt achternagezeten door enkele bloeddorstige orka’s. Je kunt zelfs zien hoe ze aan de oppervlakte komen loeren!

Dit is pas eng!

Gelukkig overleefde deze zeehond met een klein beetje hulp van mensen. “Deze kerel verdient te leven!” riep een schippers zelfs uit. We zijn het daar helemaal mee eens.

DEEL deze adembenemende video met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.