Dit meisje reist in de bus als ze voelt dat een vreemde haar borsten wil betasten. De reactie van de buschauffeur als ze om hulp vraagt, is een schande!

Ben je ooit al eens slachtoffer of getuige geweest van een aanranding op het openbaar vervoer? Wat doe je als je merkt dat een vreemde je zonder toestemming wil aanraken? De reactie van deze dame is erg waardevol, maar niet iedereen heeft dezelfde kracht om zich op deze manier te verdedigen.

“Ik voel me vernederd. Toen ik deze ochtend de bus nam van Guanacaste naar San José (Costa Rica) probeerde een man ma verschillende keren te betasten. Daarom besloot ik het tafereel te filmen om het aan de buschauffeur te tonen. Het enige wat me gezegd werd, is dat ik maar een andere plek moest zoeken. Het is hemeltergend dat ik tijdens een busrit van zes uur dan maar zou moeten wennen aan dit soort ongewenste intimiteiten, en dat niemand hier iets aan doet. Ik vraag jullie om iemand deze man herkent, zodat ik een klacht bij de politie kan neerleggen.”

De reactie van de buschauffeur is een regelrechte schande. Aanrandingen zijn een ernstig probleem en tasten de waardigheid van miljoenen vrouwen aan. Het wordt dringend tijd dat onze maatschappij hier tegen optreedt. Hopelijk wordt de dader dankzij haar videoboodschap gevat en streng gestraft.

DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeelding: El Toper

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.