Meisje geboren met zwarte vlek in haar gezicht werd “lelijk” genoemd. Kijk nu eens hoe ze al haar critici hun ongelijk bewijst.

Vandaag de dag worden we constant aan onze gebreken herinnerd. Een Braziliaans model maakt daar nu helemaal komaf mee. Mariana Mendes, 24, werd geboren met een grote moedervlek op haar gezicht. Ze werd voortdurend verteld dat haar vlek “lelijk” was. Mendes denkt daar heel anders over. Ze weet dat ze er anders uitziet, maar verkiest haar vlek te beschouwen als iets dat haar uniek en niet lelijk maakt.

https://www.instagram.com/p/BSry0zKBcx2/

Toen ze amper 5 jaar oud was, onderging Mendes verschillende laserbehandelingen om de vlek te doen krimpen. Haar moeder vreesde dat haar dochter constant gepest zou worden, maar toen ze zes jaar oud was besloot Mendes dat ze geen operaties meer wilde ondergaan.

“Mijn mama was bezorgd”, zei Mendes. “Ze wilde niet dat ik gepest zou worden, maar ik heb op school eigenlijk nooit problemen gehad. Toen ik zes jaar oud was, vroeg mama me of ik met de behandelingen wilden doorgaan. Ik zei haar van niet.”

In plaats van haar geboortevlek te laten verwijderen, koos ze ervoor om het te omhelzen. Ze hoopt dat haar zelfvertrouwen anderen kan inspireren.

A post shared by Mariana Mendes (@melzitahh) on

“Ik voel me mooi en totaal verschillend dan andere mensen precies omwille van mijn geboortevlek”, zei de vrouw. “Zo’n grote moedervlek komt niet vaak voor, dus is het normaal dat er heel wat mensen staren en er niet van houden. Maar daar geef ik niet om.”

Ze krijgt geregeld vragen en commentaren, maar dat bekijkt ze positief. “Heel wat mensen vragen me over mijn geboortevlek. Soms denken ze dat het make-up of een tattoo is, maar dat vind ik niet erg. Ik leg het ze dan gewoon uit.”

making of

A post shared by Mariana Mendes (@melzitahh) on

Mendes krijgt heel wat negatieve commentaren, maar die wimpelt ze met het grootste gemak af. “Ik ben trots op mijn moedervlek. Het maakt deel uit van wie ik ben en ik heb geleerd om van mezelf te houden”, zegt ze.

Ze hoopt andere mensen met moedervlekken te inspireren. “Ik vind het leven met een moedervlek gemakkelijk omdat ik ervan hou en ik zou willen dat anderen met een moedervlek net zoveel zelfvertrouwen als ik hebben.”

Haar geboortevlek is niet het enige wat haar mooi maak. Zelfvertrouwen is de beste eigenschap die iemand kan hebben!

DEEL deze inspirerende dame met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Liftable en Instagram

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.