Meedogenloze eigenaresse van een dierenasiel doodde meer dan 2.000 honden en katten om zo winst te kunnen maken

Beeld je eens in dat je huisdier vermist raakt – dan zou je hopen dat een lieve ziel van het plaatselijke asiel je viervoeter een warm plekje geeft om de nacht door te brengen. Als je je huisdier naar de dierenarts brengt, ga je er ook vanuit dat hij of zij daar goed verzorgd wordt. Als huisdiereneigenaars hopen we dat andere mensen onze dieren met net zoveel liefde en respect behandelen.

Helaas bewees een vrouw uit Torremolinos in Spanje dat ze niet te vertrouwen is.

Carmen Marin Aguilar, die optrad als voorzitter van een dierenasiel, werd schuldig bevonden aan dierenmishandeling en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 9 maanden. In het asiel werden op de vloer meer dan 2.000 honden en katten aangetroffen – bewijs wees uit dat ze ingeslapen werden met een zeer lage dosis medicijnen, waardoor de dieren extra lang moesten lijden. Haar reden voor dit alles? Om te besparen op medicijnen en haar eigen inkomsten te verhogen.

De politie ontdekte dat de bewakingscamera’s van het asiel werden uitgeschakeld om substantieel bewijs te verdoezelen. Er werden vreemd genoeg grote luidsprekers in het asiel aangetroffen, wat de politie doet vermoeden dat ze luide muziek speelde om het gehuil van de dieren te overtreffen om argwaan te vermijden. Carmen hield er daarnaast nog twee illegale activiteiten op na als dierenarts en hondenkapster.

Voor het vervalsen van professionele documenten kreeg ze nog eens een extra boete opgelegd. De moorden vonden plaats van januari 2009 tot oktober 2010. De vrouw kreeg een levenslang verbod om ooit nog met dieren te werken.

DEEL dit bericht onder dierenvrienden!

Bron en afbeeldingen: Pet Rescue Report en www.relayhero.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.