Man vindt het op de rug van de dode moeder. Maar waar het nu zit, kan zijn vinder amper begrijpen

Mens of dier – ieder levend wezend heeft een moeder nodig, maar weinig dieren hebben zo’n hechte relatie met hun moeder als de buidelrat. Net zoals alle andere knaagdieren bracht ook Poncho de eerste maanden van zijn leven door op de rug zijn moeder, totdat er een vreselijk ongeluk gebeurde: op een dag werd de mama van Poncho door een auto aangereden en bleef de baby buidelrat verweesd achter. Poncho bleef zich vastklampen aan het lichaam van zijn overleden moeder.

rug1

Gelukkig werd Poncho gevonden door de mensen van de Amerikaanse dierenwelzijnsorganisatie “Rare Species Fund” uit South Carolina. Maar wie er zich zou opwerpen als surrogaatmoeder voor Poncho hadden ze nooit kunnen dromen.

rug2

De Duitse herder Hantsu sloot het arme diertje in haar hart. Poncho ging instictief op de rug van zijn nieuwe moeder zitten en wordt zo door de wereld gedragen – hoog en droog!

rug3

Vanaf nu zijn Poncho en Hantsu onafscheidelijk: “Hantsu gaat dagelijks een wandelingetje maken door het bos en Poncho zit dan steeds op haar rug.”

rug4

Poncho en Hantsu groeien samen verder op onder de goede zorgen van Rare Species Fonds. We wensen dit onwaarschijnlijke duo nog vele mooie jaren toe!

DEEL dit unieke duo met je vrienden!


    Bron: YouTube en LittleThings

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.