De man verdooft de kat en grijpt naar zijn tattoeeerapparaat. Toen ik zag hoe ze er naderhand uitzag, schreeuwde ik van woede

Tatoeages zijn iets zeer persoonlijk en je hoeft je daarvoor tegenover niemand te verantwoorden – want men is tenslotte een mens die deze permanente tekeningen vrijwillig op de huid laat zetten.

Een tattookunstenaar genaamd Aleksandr uit Jekarterinburg in Rusland krijgt harde kritiek te verduren omdat hij met zijn naalden geen klanten bewerkt, maar zijn eigen kat.

Afbeelding: Facebook

Aleksandr verdoofde “Demon”, zijn haarloze kater, en zette een hele reeks tattoos op zijn huid.

Aleksandr koos voor zogenaamde “gangster tattoos”: een gevangenistoren, een vrouwenportret en een sigaret.

Aleksandr deelde de foto’s op Facebook en haalde zich de woede van vele gebruikers op de hals. Dierenrechtenactiviste Yelizaveta Skorynina diende klacht tegen hem in wegens dierenmishandeling.

De huid van een sfinx kat is erg gevoelig. Ook de verdoving van het dier brengt hogere risico’s met zich. Ze veroordeelt zijn daden als wreed en zinloos.

Aleksandr is zich echter van geen kwaad bewust:

“Natuurlijk spijt het me moest Demon dit niet gewild hebben. Hij heeft een andere huid dan mensen, dus ga ik ook anders te werk. Ik hoop dat het niet te erg voor hem was, maar het was niet zijn eerste tattoo. Normaal voelt hij zich erna erg goed en herstelt hij snel van de verdoving.”

Arme kater.

Wat vind jij van tattoos bij dieren? Dierenmishandeling of niet? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Daily Mail UK en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.