De man streelt nietsvermoedend zijn hond. Wat hij daarbij opmerkt, doet zijn bloed stollen.

Bella de labrador en Robert Kugler, de marinier veteraan, uit Nebraska, VSA, zijn onafscheidelijke vrienden al van toen Robert Bella als kleine puppy adopteerde. Toen Robert in mei 2015 plotseling iets op de voorpoot van Bella voelde, stokte zijn adem: Bella had botkanker.

De artsen gaven weinig hoop. Robert kreeg de keuze om Bella te laten inslapen of haar been moest geadopteerd worden. Robert kiest voor de amputatie en als Bella uit de verdoving ontwaakt, is ze een driebenige hond geworden. Maar de kanker had zich ondertussen ook al in haar longen verspreid. De dierenarts zei hem dat ze nog hoogstens drie tot zes maanden te leven zou hebben. Robert nam een belangrijke beslissing en pakte onmiddellijk zijn koffers voor een lange reis. Hij en Bella maken zich op voor een rondreis door heel Amerika, zodat ze ten volle van hun laatste tijd op aarde zouden kunnen genieten. “Ik wil niet op een dag thuiskomen en haar dood aantreffen” verklaart Robert zijn beslissing.

Ondertussen hebben ze samen al Chicago, Key West, Nashville en Savannah bezocht – en ze zijn nog altijd onderweg. Al 14 maanden lang gaat het geweldig met Bella, ze geniet met volle teugen van het avontuur met haar baasje.

Het onafscheidelijke team overnacht in de wagen van Robert of bij vrienden en kennissen. Hij krijgt voldoende aanbiedingen: Robert documenteert zijn reis op de sociale media en vele mensen volgen zijn reis op de voet en bieden het stel onderdak aan.

Robert moest de laatste jaren ook al het verlies van zijn zus verwerken en grijpt de reis aan als een soort helingsproces: “Als je ziet hoe snel een leven kan eindigen, zonder dat mensen de kans hebben gekregen om hun dromen waar te maken, verandert de kijk op het leven. Ik heb het gevoel dat deze reis met mijn hond gewoon is datgene wat ik in deze fase van mijn leven moet doen” vertelt Robert.

En Bella? “Met haar gaat het werkelijk uitstekend!” vertelt Robert trots. Kan men zich nog een mooier levenseinde wensen?

DEEL deze aangrijpende reis met iedereen die je kent!

Bron: Bored Panda ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.