Man riskeert herhaaldelijk zijn leven om honderden honden te redden van de ondergrondse vleesmarkt in China

Het beroep van Marc Ching is geen alledaagse baan.

Tussen het leiden van een winkel voor dierenvoer genaamd PetStaurant en een lokaal asiel, bezoekt hij verschillende delen van Azië. Maar dat is niet om vakantie te vieren – Marc reist met het enige doel om honden van de ondergrondse vleesmarkt te redden.

In 2011 begon Marc met de Animal Hope en Wellnes Foundation in de hoop een nieuwe thuis te vinden voor verwaarloosde en mishandelde honden. De organisatie heeft tot doel zoveel mogelijk honden te redden, ongeacht de risico’s die daar soms mee gepaard gaan.

In 2015 leerde Marc Ching over het Yulin Hondenvlees Festival dat elk jaar in een dorpje in China plaatsvindt – deze ontdekking zou Marc en zijn organisatie drastisch veranderen.

markt1

“Het misbruik en de onmenselijkheid daar is zo vreselijk en in niets te vergelijken met hier in Amerika”, vertelt Marc.

Nadat hij de gruwel met zijn eigen ogen had gezien, besliste hij dat hij de honden niet aan hun lot kon overlaten.

Sindsdien reisde Marc al zes keer naar China en is in volle voorbereiding van zijn zevende trip. Hij doet zich voor als een rijke Amerikaanse zakenman op zoek naar hondenvlees en overtuigt eigenaars van slachthuizen om hem “staaltjes” te geven. Van zodra hij de honden heeft gered, smokkelt Marc ze mee naar de Verenigde Staten waar de arme dieren de medische aandacht en de liefde krijgen die ze verdienen.

markt2

Blijkbaar zijn er nog steeds culturen die geloven dat de adrenaline het hondenvlees beter doet smaken en zelfs gezondheidsvoordelen zou hebben. Dit is echter klinkklare nonsens en werkt het martelen van honden alleen maar in de hand.

“Deze handel is gebaseerd op het geloof dat als je een hond martelt en misbruikt het vlees dan beter smaakt”, zei Ching over deze praktijken.

markt3

Geschat wordt dat er in China alleen al jaarlijks nog altijd een miljoen honden geslacht worden om hun vlees.

DEEL dit bericht om bewustwording te verspreiden over dit probleem en de internationale gemeenschap aan te sporen tot actie!


Bron: Shareably.net

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.