Man merkt dat een vreemde vogel naar het raam staart. Dan ontdekt hij recht boven hem een vastgeplakt handgeschreven briefje

Doorgaans zijn dieren de minst over zichzelf geobsedeerde wezens. Ze zijn bezorgd om te overleven, of over het liefde krijgen van hun eigenaars, maar dieren zijn veelal totaal niet geïnteresseerd in hun eigen uiterlijk. Neem honden bijvoorbeeld. Er is genoeg bewijs dat ze vrijwel alles zullen doen om hun liefde te tonen, van ons met puppyogen aankijken, tot ons naar de badkamer volgen. Het lijkt erop dat ijdelheid en hun eigen uiterlijk hen niet in het minst lijkt te interesseren. Maar misschien komt dat wel omdat ze zichzelf nog nooit in de spiegel hebben gezien?

Een bepaald klein diertje – een Australische vogel – legde deze theorie in de weegschaal toen het op camera werd betrapt buiten de Queensland University of Technology.

Op de foto’s zien we hoe de vogel intensief naar het raam staart. Heeft het binnen iets intrigerend opgemerkt?

De vogel is echt gefixeerd op het raam. Is het verbluft door zijn eigen reflectie? Het briefje boven zijn hoofd bevat het antwoord.

“Ik ben een Australische griel”, leest het.

“Ik ben oké. Ik hou er gewoon van om in het raam naar mezelf te staren.”

Dus het is waar! Deze malle vogel ving een glimp van zichzelf op in het raam en kan z’n ogen maar niet afwenden. Hij moet vast heel hoog met zichzelf oplopen.

Deze vogels zijn inheemse dieren van Australië. Wanneer ze zich bedreigd voelen, of overstuur zijn, is hun verdediging om stokstijf te blijven staan, vaak in de vreemdste posities.

Dat defensiemechanisme heeft er echter voor gezorgd dat dit kleine kereltje helemaal in de aandacht kwam te staan. Hij heeft niet alleen z’n eigen Facebookpagina, maar verscheen zelfs in het nieuws!

Ook het internet sprong meteen op deze door zichzelf geobsedeerde vogel. “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?”, leest een bewerkte foto, verwijzend naar Sneeuwwitje van Disney.

Deze vogel mag dan wel overstuur zijn, het lijkt er wel op dat hij erg blij is om z’n eigen reflectie te zien – en is dat niet wat het belangrijkste is?

DEEL deze virale vogel met je vrienden!

Bron: LittleThings ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.