Man kan gevangenisstraf tegemoet zien voor het doodschieten van zijn terminaal zieke hond

Een man riskeert gevangenisstraf omdat hij zijn hond doodschoot en op een openbaar strand begroef om haar uit haar lijden te verlossen. Michael Whalen schoot zijn geliefde windhond Allie eind januari in het hoofd nadat de zieke hond een uur lang een beroerte had. Huilend begroef hij haar in het zand van de duinen langs Virginia Beach. De 65-jarige man riskeert een jaar gevangenisstraf en duizenden euro’s aan boetes wegens dierenmishandeling en het illegaal begraven van een huisdier.

Whalen zegt dat hij geen dierenbeul is en dat het doden van zijn 15-jarige hond geen misdrijf maar eerder een daad van liefde was. Hij zegt dat hij geen andere keuze had dan haar te doden omdat het “te pijnlijk was om haar te zien lijden.”

Aan WTKR zei hij: “Het was emotioneel erg moeilijk. Ik kan je niet vertellen hoe vaak dit al door mijn hoofd heeft gespeeld en soms begin ik gewoon te huilen.”

Allie werd op 10 februari aangetroffen in een ondiep graf, nadat een voorbijganger haar poot boven het zand had zien uitsteken. De politie werd gealarmeerd en die gingen meteen op zoek naar de eigenaar. Via een tip kwam de politie uit bij Whalen die terstond werd aangeklaagd voor dierenmishandeling.

In februari van vorig jaar had Whalen van zijn dierenarts te horen gekregen dat Allie aan de ziekte van Cushing leed, een zeldzame aandoening die leidt tot een overproductie van hormonen door de adrenalineklieren.

De dierenarts adviseerde om haar te laten inslapen, maar daar was Whalen niet klaar voor. “Ze was blij en speels, en leed geen pijn.” Hij gaf haar dure medicatie en zo konden ze nog een jaar met elkaar doorbrengen. Maar vroeg in de ochtend van 27 januari bleek dat niet meer voldoende te zijn. Allie begon te braken en kreeg een zware beroerte.

Whalen dacht er nog over na om naar de dierenarts te rijden, ongeveer 20 minuten rijden, maar besliste dan dat dit te lang zou duren en nam de pijnlijke beslissing om het leven van zijn beste vriendin meteen te beëindigen.

Hij zei: “Ik gebruikte een vuurwapen van een licht kaliber en haalde de trekker zelf over. Ik kon niet blijven zitten en denken. Ik wist dat ik het snel moest doen. Als ik nog langer had zitten twijfelen, zou ik het misschien niet gedaan hebben. Ik moest dit voor Allie meteen doen. Het was te pijnlijk om haar te zien lijden.”

Wat vind jij van de actie en redenering van deze man? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.