Man die zijn hond levend verbrandde, krijgt maximumstraf wegens dierenmishandeling!

Noot van de redactie: Dit zijn verhalen die we niet graag schrijven. We zouden willen dat dergelijke brutale zaken simpelweg niet zouden bestaan. Maar zolang dergelijke gruwelijke misdrijven tegen dieren plaatsvinden, is het onze verantwoordelijkheid om er verslag over uit te brengen. Sommige lezers zouden de details van deze zaak schokkend kunnen vinden.

Een 27-jarige man werd veroordeeld voor de brutale moord van zijn hond genaamd Lucky. Arthur Viera richtte zich tot de rechtbank en zei dat hij geen idee had waarom hij zo brutaal gehandeld had.

“Ik wil gewoon zeggen dat het me spijt. Ik kan niet uitleggen wat ik gedaan heb. Ik ben beschaamd over mijn daden.”

Tijdens de autopsie van het verkoolde hondenlichaam werd een microchip aangetroffen die naar haar voormalige eigenaar leidde.

De vrouw had de hond ondergebracht bij Viera via een internetadvertentie. Tijdens ondervragingen loog Viera herhaaldelijk en zei hij dat Lucky weggelopen was. De laatste versie van Viera was dat Lucky agressief was en dat hij haar herhaaldelijk moest slaan om zichzelf te beschermen.

Hij zei dat hij dacht dat ze al dood was toen hij haar in een bos in brand stak.

De dierenarts die de autopsie uitvoerde bevestigde dat dit opnieuw een leugen was. Uit het onderzoek bleek dat de hond rechtop stond toen ze in brand werd gestoken. De dierenarts bevestigde dat de hond verschillende minuten intens geleden moet hebben.

Viera had geen strafrechtelijke verleden en geeft aan dat zijn ADHD misschien verantwoordelijk is voor zijn woedeaanval.

De rechter was echter niet onder de indruk van de uiteindelijke bekentenis en spijtbetuigingen van Viera. Hij kreeg de maximumstraf van vijf jaar. De openbare aanklager zei over deze zaak: “Lucky was een levend wezen met emoties, karakter en gevoelens. Geen ding.”

Verschillende dierenrechtenactivisten wachtten buiten de rechtbank de uitspraak af, waarbij ze posters en foto’s van Lucky vasthielden.

De advocaat van Viera, die al pedofielen en moordenaars verdedigde, zegt dat hij naar aanleiding van deze zaak meer haatmail kreeg dan ooit in zijn loopbaan.

DEEL dit bericht als jij vindt dat gerechtigheid geschiedde!

Bron en afbeeldingen: Doggies Care

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.