Mama verlaat echtgenoot en maand oude baby. De brief die papa aan haar schrijft gaat viraal.

In januari 2015 verwelkomde de 21-jarige Richard Johnson zijn dochter Persephone. Binnen de maand verliet haar moeder hem en vluchtte met Persephone naar California. Maar algauw veranderde ze van mening en dreigde ermee om zijn dochter voor adoptie af te staan als hij ze niet onmiddellijk kwam halen. Richard stapte meteen het vliegtuig op en bracht zijn dochter met hem naar huis – maar al snel sloeg de realiteit toe.

Na het onverwachte vertrek van de moeder – hetgeen volgens hem het gevolg was van een postnatale depressie – stond hij er plotseling helemaal alleen voor. Hij besefte hoe onvoorbereid hij was om een kind op te voeden. Eenzaam, depressief en bang stootte Richard op een Facebookgroep voor vaders genaamd “Life of Dad” wat hem aantoonde dat er nog andere mannen als hem waren – en dat het wel degelijk mogelijk was om te slagen als een jonge, alleenstaande vader.

Richard heeft een complete ommekeer ondergaan waardoor hij ook het leven van zijn dochter gered heeft. Onlangs deelde hij een brief aan de moeder van zijn dochter in de Facebookgroep dewelke ondertussen massaal viraal is gegaan en miljoenen mensen ter wereld inspireerde.

Wacht tot je zijn boodschap aan de wereld ziet …

“Mijn naam is Richard Johnson en ik ben een alleenstaande vader van een prachtige kleine meid genaamd Persephone. Haar moeder verliet haar toen ze ongeveer een maand oud was. We weten nog altijd niet precies waarom, maar we vermoeden dat een postnatale depressie een rol speelde. In de eerste weken dat ik met haar alleen was, stootte ik per ongeluk op jullie pagina. Ik was zo nerveus om gewoon al vader te zijn, maar nu was ik plotseling een alleenstaande vader die twee rollen moest vervullen. Ik was niet zeker of ik dit wel kon.”

“Ik las elk “nieuwe ouder” boek dat ik kon vinden en bekeek meer dan 1.000 uren YouTube-filmpjes van alles tot haren kammen en nagels lakken, tot over hoe omgaan met typische ouderkwesties. Toen begon ik jullie pagina wat beter te bestuderen en ontdekte dat er nog andere vaders zoals mij zijn.”

“De pagina gaf mijn zelfvertrouwen echt een geweldige boost en heeft me echt door deze moeilijke tijd geholpen.

We zijn beiden erg gelukkig nu en groeien elke dag verder. Ze is nu 10 maanden oud en ik word door vrienden voortdurend om advies gevraagd. We hebben een lange weg afgelegd, mijn dochter en ik, maar dat hebben we voor een groot stuk aan deze pagina en de mensen hier te danken. Dus van ons beiden: hartelijk dank.

Hoogachtend,

Persephone & Richard Johnson”

Richard is niet alleen een geweldige papa, maar met zijn brief geeft hij andere alleenstaande ouders op zijn beurt hoop.

DEEL dit verhaal als ook jij je hoed afdoet voor deze moedige jongeman!

Bron en afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.