Mama stort in wanneer de camera onthult wat haar hond doet als hij de hele dag alleen thuis is.

De overgrote meerderheid laat zijn of haar hond wel eens alleen thuis tijdens de week, maar we vragen ons altijd af wat onze honden doen als ze alleen thuis zijn – zeker als je weet dat alleen zijn hen een beetje angst inboezemt. De onderstaande video kwam tot stand nadat enkele hondeneigenaars hondenexperts inschakelden om te zien wat hun honden deden als ze alleen thuis waren en hoe ze dit probleem konden oplossen.

alleen thuis

Een koppel Nancy en Alex installeerden camera’s in hun huis om het gedrag van hun hond Max te filmen. Toen ze de beelden zagen, waren ze diepbedroefd. Max huilde de hele tijd totdat ze thuis zouden komen.

Professor Daniel Mills van de Universiteit van Lincoln zegt dat de rechterhelft van de hersenen van een hond geassocieerd wordt met negatieve emoties. Als er positieve dingen gebeuren, zal de linkerhelft meer activiteit vertonen. Om je hond beter te doen voelen, helpt het om het huis “geleidelijk” te verlaten en ook woordjes als “rustig aan” kunnen heilzaam zijn om een hond te kalmeren voor je weggaat.

DEEL deze interessante video met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.