Mama is sprakeloos, als de hond de peuter door de tuin heen gooit. Dan beseft ze zich dat het beest het leven van haar dochter redde

Als je een hond in je gezin hebt, is een leven zonder de beste vriend van de mens maar nauwelijks voor te stellen. Ze zijn er altijd om je te steunen en zijn je altijd trouw. Voor een familie in Atherton, Australië, ging hun dobberman Khan zelfs zo ver om het leven van een peuter te redden.

Catherine Svilicic en haar echtgenoot zijn Khan, die ze nog maar vier dagen hadden maar er toch al in slaagde om hun 17 maanden oude dochter te beschermen tegen een giftige slang, eeuwig dankbaar.

Charlotte speelde in de tuin toen Khan zich plotseling vreemd begon te gedragen.

“Khan was erg geconcentreerd en gedroeg zich agressief tegenover Charlotte en probeerde haar te duwen. Toen dat niet werkte, greep hij haar bij de achterkant van haar luier en smeet haar een meter ver weg”, zie Catherine. “Moest ik het niet met mijn eigen ogen gezien hebben, zou ik het niet geloofd hebben.”

Nadat Khan de bruine koningsslang gezien had – wiens beet dodelijk kan zijn – beet de slang hem toe.

Gelukkig werd hij meteen naar de dierenarts gebracht, waar net op het nippertje antigif werd toegediend. Volgens een lokale slangenexpert overleefde Khan omdat de slang er niet in slaagde om voldoende gif vrij te geven. Khan rende na de beet het huis in en stortte in. Catherine en haar echtgenoot beschouwen dit nu als een wonderbaarlijke redding.

“Toen Khan gered werd, had hij gebroken ribben en was uitgemergeld. Hij was een mishandelde hond. Het was kantje boordje of ze hem zouden laten inslapen omdat hij er zo slecht aan toe was”, zei Catherine nog.

Het lijkt er dus op dat Khan een gunst wilde terug bewijzen voor zijn redding!

DEEL deze heldhaftige hond met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shareably en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.