Mama denkt dat haar baby in het vuur sterft. Dan beseft ze zich plotseling dat de hond zich op geweldige wijze opofferde

Honden zijn ongelofelijk loyaal. Maar weinigen hebben gezien hoe deze trouw op de proef wordt gesteld in situaties van leven of dood. Een familie uit Baltimore was echter op een ongelofelijke manier getuige van deze toewijding toen er brand uitbrak in hun woning. Het leven van de familie Poremski kreeg een tragische wending toen hun huis in Baltimore, Maryland, in vlammen opging, en het leven eiste van hun zesjarige hond genaamd Polo.

Volgens Erika Poremski stapte ze net uit haar auto toen ze vlammen uit het huis zag komen. Haar eerste reflex was om zo snel mogelijk naar binnen te geraken. Haar acht maanden oude dochter Viviana zat boven gevangen, met alleen Polo die haar kon redden.

“Ze lag boven”, zei Poremski. “Maar de rook was zo hevig dat ik er niet door kon.” Ze probeerde verschillende keren het huis binnen te geraken, maar ook het metaal begon te smelten en de deurstijl stond op instorten. Ze leed zware brandwonden aan haar gezicht en ook het vel van haar handen was gesmolten tijdens de pogingen om haar kind te redden.

Terwijl de vlammen rond hen woekerden, schermde Polo de baby af met zijn eigen lichaam in een wanhopige poging om Viviana te redden.

Zijn inspanningen werden beloond, zij het aan een hoge prijs.

De brandweer kon de vlammen bedwingen en vochten zich een weg naar boven, en konden Viviana redden. Polo lag nog bovenop haar.

Polo was binnen gebleven om Viviana te redden, hoewel hij gemakkelijk op de vlucht had kunnen slaan. Dankzij zijn bescherming liep ze enkel minimale brandwonden op aan haar armen en haar zijde, en haar overleven is uitsluitend te danken aan dit ultieme offer.

“Het verlies is zwaar. Hij was mijn eerste baby voor Viviana. Hij was als een kind”, vertelt Poremski. “Hij en mijn dochter waren alles voor me.”

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden!

Bron: Honest to Paws ; Afbeeldingen: GoFundMe

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.