Maak kennis met de nieuwe, 4-potige medewerker van de rouwkamer. Het doel van deze lieve pup maakt het internet aan het huilen

Greenlawn Funeral Home in Springfield in de VS heeft een nieuwe werknemer, maar ze is geen gewone werkkracht. Ze is speels, houdt van knuffelen en deelt een heleboel kusjes uit. Haar naam is Gracie Faith en ze is een prachtige vijf maanden oude golden retriever en poedel mix. De kleine puppy werd in december aangenomen om rouwende familieleden en vrienden te troosten.

Volgens medewerker Amanda Potter maakt de aanwezigheid van Gracie dat mensen zich tijdens het rouwproces beter voelen. Honden worden vaak ingezet voor therapeutische doeleinden en dat is bij Gracie niet anders.

Gracie volgt momenteel een opleiding om officieel als therapiehond erkend te worden, maar ondertussen improviseert ze. Soms begroet ze de mensen al van zodra ze een voet in de rouwkamer zetten.

“Het lijkt wel of ze de pijn voelt die de mensen doormaken, en ze is er voor hen om de mensen te troosten en hun vriend te zijn”, zei de directeur van de rouwkamer, Jason Diemer, aan USA Today.

 

Gracie leert nog wat het is om een “rouwhond” te zijn, en net zoals alle puppy’s maakt ze wel eens een foutje, maar haar menselijke collega’s zeggen dat ze het uitstekend doet.

Wat een goed idee om mensen op deze manier te troosten! Vind jij dat men dit idee ook bij ons zou moeten uitproberen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: YouTube en www.liftable.com; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.