Luipaard wordt door honden aangevallen en vervolgens met een hamer doodgeslagen

Deze misselijkmakende beelden tonen een jong luipaard in Namibië dat brutaal aangevallen wordt door vier honden en vervolgens door een man met een bijl wordt doodgeslagen. De moordpartij duurt meerdere minuten en de mannen worden gehoord hoe ze lachen met dit barbaars tafereel.

Audrey Delsink, directeur van de Humane Society International, zei: “Deze aanval zal schokgolven veroorzaken in Namibië en de wereld.” Hoewel trofeejagen op luipaarden met honden in Namibië verboden is, bestaat er een uitzondering voor landeigenaars om dieren te doden om hun vee of gewassen te beschermen.

Het probleem is dat deze uitzondering de deur openzet voor misbruiken en onnodig dierenleed, zeggen de dierenrechtenactivisten. De Humane Society International zegt hierover: “Er worden geen methodes gespecifieerd, hetgeen wil zeggen dat alle wrede en barbaarse praktijken in principe toegelaten zijn.”

“Het zorgwekkende is dat de mannen wel degelijk geweren hebben, maar ze niet gebruiken. Het dier wordt in de val gelokt en vormt verder geen gevaar. Niettemin wordt het toch op een barbaarse en onmenselijke manier afgeslacht.”

De organisatie heeft een petitie opgericht om deze praktijken een halt toe te roepen. DEEL dit bericht om deze gruwel onder de aandacht te brengen.


Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.