Luchtvaartmaatschappijen versoepelen de regels, zodat huisdieren, die branden ontvluchten, samen met hun eigenaars kunnen vliegen

In de nasleep van de branden in Fort McMurray in Canada hadden ontelbare mensen en hun huisdieren geen andere keuze dan om te vluchten – en voor velen betekende dat vliegen naar een veiligere plek.

Gelukkig hebben twee luchtvaartmaatschappijen, West Jet en Canadian North, hun regels aangepast om dit een beetje eenvoudiger te maken. Ze staan toe dat huisdieren gewoon bij hun baasjes op het vliegtuig zitten.

Normaal moeten dieren in de laadruimte vervoerd worden. Maar vele eigenaars kregen zelfs de kans niet om de bakjes van hun huisdieren mee te nemen. Voor deze dierenbezitters is het cruciaal dat ze minstens de troost van hun huisdieren zouden hebben op het vliegtuig.

“Het is inderdaad ongebruikelijk dat we huisdieren toestaan op het vliegtuig, maar gezien de omstandigheden hebben we de regels aangepast”, zei een woordvoerder van Canadian North.

And we are evacuated….again!! #yyc bound!!! #madeitout #enroutetosafety #ymmevacuees #ymmfire #labsofinstagram #rescuedogs

A photo posted by Amanda Weger (@its_none_of_your_fitness) on

De beslissing van de vliegtuigmaatschappijen werd luid aangemoedigd op de sociale media. DEEL dit mooie initiatief met elke dierenliefhebber die je kent!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.