Leven in gevangenschap, weergegeven middels slechts 1 foto

Dit is een orang-oetan uit Sumatra die in de Moskou Zoo woont.

gevangenschap1

We vroegen Chris Draper, programmadirecteur voor wilde dieren in gevangenschap van de Born Free Foundation in het Verenigd Koninkrijk om zijn licht over deze foto te laten schijnen:

“Het is moeilijk om veel te zeggen zonder meer te weten over de bredere context en kennis over het verblijf. Maar de foto toont een schril contrast tussen de bezoekers van de dierentuin en de orang-oetan: een interessant moment en komedie voor de bezoekers en een levenslange gevangenschap voor de orang-oetan.”

In wild zoeken orang-oetans beschutting en bescherming hoog in de bomen, maar hier zien we hoe een eindeloze stroom van bezoekers oog in oog kan staan met deze intelligente en gevoelige aap.

De orang-oetan in Sumatra is bedreigd en in het wild leven er nog amper 7.300 exemplaren.

“Het is moeilijk voor te stellen hoe de orang-oetan op deze manier kan bijdragen om zijn soort in stand te houden”, zegt Draper. “Het is moeilijk in te denken dat de bezoekers nu plotseling gaan nadenken over de instandhouding van de soort of hun consumptie van palmolie gaan herzien – wat de belangrijkste oorzaak is voor het verdwijnen van hun natuurlijke habitat. Het enige wat ze nu doen is lachen met een aap.”

DEEL deze veelzeggende foto met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.