Leo de leeuw laat zijn broers achter, 15 jaar nadat ze samen van een drugsdealer gered werden.

Een leeuw, een tijger en een beer – in de wildernis zal je ze nooit samen aantreffen, maar dit trio is echt iets bijzonder. Leeuw Leo, tijger Shere Khan en Baloo de beer zijn al 15 jaar onafscheidelijk. Zo lang leven ze al samen in het Noah’s Ark Animal Sanctuary in de Amerikaanse staat Georgia. Op het terrein leven meer dan 1.500 dieren die door vrijwilligers uit hachelijke situaties bevrijd werden.

leeuw1

Bij een drugsinval 15 geleden vond men in een kelder drie dieren die toen nog geen jaar oud waren. Ze waren opgesloten in veel te kleine kooien en waren bijna uitgehongerd. Baloo had zolang aan een ketting gelegen dat ze in zijn huid was gesneden en diepe wonden had achtergelaten.

leeuw2

In een opvangcentrum knapte men de gewonde dieren op.

leeuw3

En omdat de dieren door hun lijden ondertussen een band hadden gevormd, liet men ze samenleven.

leeuw4

De dieren doen werkelijk alles samen: ze eten samen, ze slapen en spelen samen. En ze geven elkaar een heleboel knuffels. “Ze zijn alle drie ongelooflijk gehecht aan elkaar” zegt dierenverzorgster Allison Hedgecoth.

leeuw5

Helaas moeten we je nu het overlijden van Leo meedelen. Het BLT team zal niet hetzelfde zijn zonder hem, maar ze zullen zijn geest ongetwijfeld verder zetten.

DEEL deze prachtige vriendschap met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.