Leeuw en leeuwin benaderen een gewonde vos. Dan overwint moederinstinct en staan experts perplex.

Er bestaat geen twijfel over dat alle moeders een gemeenschappelijk instinct delen: een roep van Moeder Natuur om kinderen te beschermen. Als het echter op dieren aankomt, is dit moederinstinct eerder beperkt tot dieren van hun eigen soort. Maar onlangs braken enkele leeuwen met alle wetten van de natuur. Een leeuwin vond een gewonde vos en het leek wel een hapklare maaltijd voor de hongerige leeuw. Maar in plaats van de vos op te eten, doet deze leeuwin iets fantastisch!

leeuw1

Deze heldhaftige leeuwin maakt deel uit van de Sunday Pan groep die in het Central Kalahari Game Reservaat in Botswana woont. Op een dag wandelde ze rond met haar welpjes toen ze op deze vos stootte.

De gewonde vos kon niet rechtop staan, nauwelijks wandelen of eigenlijk ook maar iets zelf doen. De leeuw was in de buurt, keek en wachtte op deze smakelijke lunch – en had geen idee dat een nieuwsgierige leeuwin zou opstaan om het hulpeloze wezen te verdedigen.

leeuw2

Toen de leeuw eindelijk dichterbij kwam, begon de leeuwin te protesteren – tot zijn grote ontzetting trouwens. Haar moederinstinct speelde op en ze plaatste zich tussen de vos en de leeuw in.

leeuw3

De leeuw vond dat maar niets dus begon hij de welpjes te viseren, wat dan weer een gevecht tussen de leeuw en de leeuwin uitlokte. Uiteindelijk wandelde de leeuw teleurgesteld weg, wellicht op zoek naar een volgende makkelijke prooi.

leeuw4

Dankzij de beschermende leeuwin kon het vosje toch nog op eigen kracht wegvluchten.

DEEL deze inspirerende video met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”11480″]

[/sociallocker]

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.