Lammetjes, die hun moeder kwijtraakten, doen nu alles samen

Gary werd achtergelaten op een veiling voor vee. Zijn moeder was wellicht ter plaatse bevallen of in de vrachtwagen onderweg ernaartoe.

lam1

De moeder van Gary werd verkocht en afgevoerd om geslacht te worden, waardoor haar baby alleen achterbleef.

Gary was amper enkele uren oud.

Maar zijn leven nam een wending ten goede toen een boer hem opmerkte en hem mee naar huis nam. De boer contacteerde Deborah Pearce, de oprichter van Where Pigs Fly, een opvangcentrum voor dieren in New South Wales, Australië. Deborah stemde onmiddellijk in om het lammetje te adopteren.

lam2

De boerderij was vier uurtjes rijden verwijderd van het opvangcentrum en terwijl de boer wachtte totdat Gary afgehaald zou worden, werd er nog een ander lammetje genaamd Penny geboren. Penny had ook hulp nodig aangezien haar moeder haar verstoten had. Dus vroeg de boer of Deborah ook Penny kon meenemen.

lam3

“Het waren nog maar baby’s en hun leven werd al helemaal op zijn kop gezet. Vreemde mensen, vreemde plaatsen. Geen moeders. Ik kan me niet voorstellen wat er door hun hoofdjes heenging”, zei Deborah.

lam4

Deborah en de andere vrijwilligers deden hun uiterste best om voor Gary en Penny te zorgen – maar het beste medicijn bleek elkaars gezelschap te zijn.

lam5

“Ze waren onmiddellijk vriendjes en vonden veel troost bij elkaar. Ik denk dat ze voor de rest van hun leven een band zullen hebben. Als ze elkaar niet kunnen zien, begint de ene te roepen tot ze weer samen zijn”, zei Deborah nog.

lam6

Penny en Gary zijn nu ongeveer anderhalve maand oud. De lammetjes doen het erg goed en bruisen van energie. “Ze springen op rotsen en trekken sprintjes met hun verzorgers. Het zijn individuen die willen leven – net zoals wij.”

DEEL deze schattige lammetjes met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.