Dit laatste gebed van een hond aan zijn eigenaar, bezorgt je tranen… Lieve hemel.

Er bestaat geen twijfel over dat honden recht uit de hemel gezonden werden om ons leven op aarde een beetje aangenamer te maken. Een hond oordeelt niet en houdt onvoorwaardelijk van je.

Het enige slechte is dat ze slechts een beperkte tijd van ons leven bij ons zijn, maar voor hen zijn we hun hele leven.

“Het laatste gebed van een hond” (A Dog’s Last Prayer) werd geschreven door Beth Norman Harris als antwoord op het verlies van haar geliefde huisdier en verscheen in de Chicago Tribune.

Behandel me lief, mijn lieve meester, want geen hart ter wereld heeft zoveel liefde voor jou als dat van mij.

Afbeelding: Facebook

Breek mijn geest niet met een stok, maar tussen de slagen zal ik toch nog je handen likken. Jouw geduld en begrip leren me echter veel meer.

 

Afbeelding: Facebook

Praat vaak met me want jouw stem is de mooiste muziek die er bestaat, en nog mooier zijn je naderende voetstappen als je terug thuis komt.

Afbeelding: Facebook

Als het koud en nat buiten is, neem me dan binnen … ik ben nu een huisdier en niet meer gewend aan de bittere weerelementen … en ik vraag niets meer dan dichtbij je te kunnen zijn … maar zelfs al had ik geen huis zou ik je nog volgen door ijs en sneeuw, dan in het warmste huis ter wereld op een kussen te liggen rusten. Jij bent mijn God … en ik aanbid je.

Afbeelding: Facebook

Hou mijn bak gevuld met vers water, omdat ik je vaak niet kan vertellen wanneer ik dorstig ben. Geef me gezond eten, zodat ik goed blijf om te spelen en je te behagen, om langs je te wandelen op de straat en altijd paraat om je met mijn leven te beschermen moest je leven ooit in gevaar zijn.

Afbeelding: Facebook

En geliefde meester, laat me alsjeblieft nooit in de steek als mijn gezondheid me in de steek laat of als ik blind word. Houd me eerder nog een laatste keer in je armen zodat ik kan gaan in vrede. Dan weet ik tenminste dat mijn laatste adem, mijn lot altijd in jouw handen heeft gerust.”

DEEL dit prachtige gedicht met iedereen die een hart voor honden heeft!

Bron: The Forever Dog

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.