Een kudde koeien omringt iets. Als hij beter kijkt, krijgt hij het ijskoud

Deze kleine zeehond maakte heel wat avonturen mee sinds ze de laatste keer de oceaan zag – maar nu is ze eindelijk terug waar ze thuishoort, dankzij een groep nieuwsgierige koeien.

De zeehond genaamd Celebration was amper enkele dagen oud toen ze in juli van haar moeder gescheiden raakte. Verrassend genoeg waren het geen mensen die haar vonden. Celebration eindigde gewond in de modder van het UK Frampton Marsh natuurreservaat, waar een kudde van 30 koeien haar vonden en zich rond haar verzamelden om het vreemde diertje van naderbij te bestuderen.

Ian Ellis was vogels aan het spotten toen hij de ongewone groep koeien opmerkte. Hij haalde zijn telescopische lens boven om een beetje beter te kijken – en was geschokt toen hij een zeehondje in het midden van de groep herkauwers zag liggen.

De redders arriveerden snel ter plaatse en toen ze zagen dat de moeder nergens te bekennen was, namen ze de baby mee voor verzorging. Ze was uitgehongerd en gedehydrateerd, en zou ook een longinfectie ontwikkelen.

In het Skegness Natureland Seal Sanctuary vond ze een tijdelijke thuis, waar ze grootgebracht werd en de nodige medische aandacht en verzorging kreeg. Ze vond ook een zeehondenvriendje genaamd Charlie, die ongeveer even oud is als Celebration.

Sindsdien concentreert ze zich op wat echt belangrijk is voor jonge zeehonden: zoveel mogelijk eten. Deze besliste het opvangcentrum dat ze genoeg waren bijgekomen om terug naar huis gebracht te worden.

Celebration en Charlie werden terug in de oceaan vrijgelaten. Celebration had de zee al niet meer gezien van toen ze nog een pup was. Zij en Charlie begonnen onmiddellijk terug naar de oceaan die zij thuis noemen te waggelen.

DEEL dit happy end met elke dierenliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.