Een kudde koeien omringt iets. Als hij beter kijkt, krijgt hij het ijskoud

Deze kleine zeehond maakte heel wat avonturen mee sinds ze de laatste keer de oceaan zag – maar nu is ze eindelijk terug waar ze thuishoort, dankzij een groep nieuwsgierige koeien.

De zeehond genaamd Celebration was amper enkele dagen oud toen ze in juli van haar moeder gescheiden raakte. Verrassend genoeg waren het geen mensen die haar vonden. Celebration eindigde gewond in de modder van het UK Frampton Marsh natuurreservaat, waar een kudde van 30 koeien haar vonden en zich rond haar verzamelden om het vreemde diertje van naderbij te bestuderen.

Afbeelding: Relay Hero

Ian Ellis was vogels aan het spotten toen hij de ongewone groep koeien opmerkte. Hij haalde zijn telescopische lens boven om een beetje beter te kijken – en was geschokt toen hij een zeehondje in het midden van de groep herkauwers zag liggen.

Afbeelding: Relay Hero

De redders arriveerden snel ter plaatse en toen ze zagen dat de moeder nergens te bekennen was, namen ze de baby mee voor verzorging. Ze was uitgehongerd en gedehydrateerd, en zou ook een longinfectie ontwikkelen.

Afbeelding: Relay Hero

In het Skegness Natureland Seal Sanctuary vond ze een tijdelijke thuis, waar ze grootgebracht werd en de nodige medische aandacht en verzorging kreeg. Ze vond ook een zeehondenvriendje genaamd Charlie, die ongeveer even oud is als Celebration.

Afbeelding: Relay Hero

Sindsdien concentreert ze zich op wat echt belangrijk is voor jonge zeehonden: zoveel mogelijk eten. Deze besliste het opvangcentrum dat ze genoeg waren bijgekomen om terug naar huis gebracht te worden.

Afbeelding: Relay Hero

Celebration en Charlie werden terug in de oceaan vrijgelaten. Celebration had de zee al niet meer gezien van toen ze nog een pup was. Zij en Charlie begonnen onmiddellijk terug naar de oceaan die zij thuis noemen te waggelen.

Afbeelding: Relay Hero

DEEL dit happy end met elke dierenliefhebber die je kent!

Bron: The Dodo

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.