Koppel verwacht een identieke tweeling. Dan verstijven ze, als de arts opeens ‘sorry’ zegt

Toen Matt en Jodi Parry uit Lancaster in het VK ontdekten dat Jodi voor de tweede keer zwanger was, waren ze dolblij. Ze hadden al een zoon en verheugden zich op deze uitbreiding van hun gezin. Toen de familie dan nog eens leerde dat ze zwanger waren van tweelingen konden ze hun geluk niet op. Dubbel plezier!

Maar enkele weken nadat de meisjes te vroeg geboren werden, werd hun geluk de kop ingedrukt. Een dokter nam Matt en Jodi apart in een kamer. De dokter bracht hen de woorden die hun wereld omgooide: “Het spijt me.” Hun prachtige meisjes Abigail en Isobel hadden het syndroom van down. Jodi zei dat de manier waarop de dokter de diagnose bracht als een “levenslange gevangenisstraf” aanvoelde. Ze zei: “Die dag voelde ik me niet als een moeder. Ik voelde me verloren en overstuur.”

Matt en Jodi leerden dat de kans op een identieke tweeling met down een op een miljoen is. Niemand bood hulp aan, om hen door het aanbod informatie en ondersteuning te loodsen. Niemand verzekerde hen dat hun gezinnetje van vijf helemaal oké zou zijn. Ze waren doodsbang, niet wetende of hun meisjes ooit zouden wandelen, naar school zouden gaan en een beetje een normaal leven zouden hebben. Ze vreesden voor de toekomst van hun dochters. Maar vijf jaar later hebben de meisjes iedereens ongelijk bewezen. Kijk zelf maar in de onderstaande video!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: FaithTap

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.