Koetje werd tijdens een veiling gered. Maar niemand had verwacht, dat ze op elke hond die ze tegenkomt verliefd wordt

Moonpie, een miniatuur koetje werd naar een veeveiling gebracht. Hij werd echter niet gekocht om geslacht te worden. Janice Wolf, de oprichter van Rocky Ridge Refuge, vroeg een vriend om naar de veiling te gaan om te kijken of er dieren gered konden worden. Wolf wilde zelf niet gaan omdat ze de aanblik van al dat leed gewoon niet kan verdragen.

“Die veilingen zijn reusachtig – miljoenen en miljoenen dieren worden er geveild”, zei Wolf. “Ik blijf er weg omdat het me ziek maakt. Vele van de dieren worden er niet zo best behandeld.” De bewuste vriend van Wolf kreeg op de veiling het koetje Moonpie in de gaten.

“Ze was echt mini, en dat zie je niet vaak op lokale veilingen”, zei Wolf.

Volgens The Dodo was Moonpie nog een jong kalfje dat afhankelijk was van moedermelk, dus wist Wolf dat ze haar niet buiten bij de andere geredde koeien kon laten.

“Ik heb niet veel ruimte, en buiten was het koud en regenachtig, en dat is niet goed voor een klein kalfje”, legde Wolf uit. “Al mijn verwarmende stallen waren bezet door andere dieren, dus belandde ze in mijn slaapkamer. Dat was de bedoeling voor enkele dagen, maar ondertussen zit ze al zes weken binnen.”

Tijdens haar tijd in het huis werd ze erg close met de 12 honden van Wolf. Alle honden zijn dol op Moonpie, maar het was een dove bullterriër genaamd Spackle die het voortouw nam.

“De foto met de witte bullterriër was de eerste dag van Moonpie hier. Spackle houdt van baby’s en wierp zich meteen op als haar beschermer en maatje. Ze wijkt geen ogenblik van haar zijde. Ze vormden meteen een hechte band.”

Moonpie paste zich zelfs aan de gewoontes van de honden aan. Ze is zindelijk net zoals de honden. Ze houdt haar plasje netjes op totdat ook de honden naar buiten gaan om hun boodschap te doen.

Nu het weer wat beter is, brengt Moonpie meer tijd buitenshuis door.

De andere dieren van het opvangcentrum zijn: een waterbuffel, een zebra, capibara’s, varkens, honden, kippen en andere koeien die uit nare situaties werden gered. Het zal nog even duren voor Moonpie aan al deze dieren voorgesteld kan worden. Ze moet gewoon nog een beetje groeien.

Moonpie had het geluk om van de slachting gered te worden en wordt nu behandeld als een prinses, en dat zal de rest van haar leven zo blijven ook.

DEEL dit bericht want we moeten opvangcentra als Rocky Ridge Refuge ontzettend dankbaar zijn!

Bron: Shareably ; Afbeeldingen: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.