De kleinste olifanten ter wereld staan op het punt volledig uitgeroeid te worden vanwege hun ivoor!

Hoewel vooral de Afrikaanse olifanten het slachtoffer waren van de handel in ivoor, is nu ook de Aziatische kleine olifant kritiek met uitsterven bedreigd. De laatste 60 jaar is hun populatie gehalveerd. De Aziatische kleine olifant wordt tot 2,5 meter hoog, wat relatief klein is in vergelijking met hun Afrikaanse tegenhanger. De kleinste variant is de Borneodwergolifant, die slechts 2 meter wordt.

Afbeelding: Hype Dojo

Onlangs werden in Sabah in Maleisië twee dode dwergolifanten aangetroffen bij wie de tanden verwijderd waren. Een van de olifanten heette Sabre en werd door wetenschappers nog onderzocht omwille van zijn uniek gevormde slagtanden.

Precies omdat deze olifanten zo uniek zijn, is er vooral in China erg veel vraag naar hun ivoren tanden. Hoewel China beloofde werk te zullen maken van strengere wetgeving, twijfelen dierenrechtenactivisten eraan of de wet wel voldoende gehandhaafd zal worden.

Helaas zijn de Borneodwergolifanten vandaag een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. In de onderstaande video zien we deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat, die door menselijk toedoen overigens steeds kleiner wordt.

DEEL dit verhaal alsjeblieft met al je vrienden en familieleden op Facebook, zodat deze zinloze slachtingen zoveel mogelijk onder de aandacht komen!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.