Kleine pitbull, die kampt met dwerggroei, tart alle verwachtingen en wordt een inspiratiebron voor de wereld

Ernie Altamirano uit Long Island in de Amerikaanse staat New York wilde een puppy uit het asiel adopteren. Zijn oog viel op de kleine pitbull Sassy.

De verplegers van het asiel raadden hem echter af om Sassy te adopteren. Ze leed namelijk aan tal van genetische afwijkingen en haar levensverwachting werd maximaal op drie jaar geschat. Ze had dwerggroei, O-benen, misvormde pootjes, een te grote tong voor haar mond en nog tal van andere beperkingen.

Inteelt wordt door sommige hondenfokkers bewust toegepast om bepaalde eigenschappen genetisch te “repareren”. Op die manier willen fokkers honden verfijnen en bepaalde eigenschappen uitlokken. Maar dit kan echter ook tot genetische afwijkingen leiden die de gezondheid van het dier ernstig bezwaren.

Maar Ernie liet zich niet afschrikken. Hij sloot Sassy onmiddellijk in zijn hart en nam haar mee naar huis waar ze haar nieuwe familie zou leren kennen – haar nieuwe speelkameraadjes Chiqui Gonzales en Dolly Parton, de twee andere honden van Ernie.

Dit nieuwe leven had een grote invloed op Sassy en ze veranderde zienderogen. Ze was zo gelukkig dat ze haar beperkingen vergat.

Ondanks de pessimistische prognoses van de dierenartsen is het geluk van Sassy ondertussen compleet: ze is ondertussen 4,5 jaar en heeft meer energie dan ooit tevoren! Sassy heeft haar levensverwachting ruim overtroffen en bewezen dat de keuze van Ernie helemaal terecht was.

We wensen Sassy en haar gezin nog vele mooie jaren toe. Zo zie je maar wat een beetje liefde met iemand kan doen!

DEEL dit hartverwarmende verhaal met iedereen die je kent!


Bron en afbeeldingen: LittleThings en www.theforeverdog.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.