Klein meisje is stervende, maar ouders weigeren het haar te zeggen. Wat ze in plaats daarvan doen, zal je tot tranen toe roeren.

Toen de negenjarige Ciara hoofdpijnen begon te krijgen, vermoedden haar ouders niets ernstig. Doorgaans bracht paracetamol verlichting en was ze terug haar vrolijke zelf. Maar toen ze op een dag wakker werd met een lui oog en troebel zicht, haastten ze zich naar de dokter. En daar kregen ze hartverscheurend nieuws te horen – Ciara had een extreem agressieve hersentumor.

“Vanaf haar diagnose was ze terminaal”, legde haar vader, Harold, uit. “Ze zeiden dat ze een tumor in haar hersenstam had die tot in het midden van de hersenen was uitgezaaid. Het was groot en kon niet geopereerd worden. Het is de nachtmerrie van elke ouder.”

Dan kwam er nog meer verwoestend nieuws:

“Ze zeiden dat het heel ernstig was. Het was geen kwestie van jaren, maar van maanden”, herinnert Stacie, de mama van Ciara, zich. “Het is gewoon onbeschrijflijk hoe vreselijk dit is.”

De kanker die Ciare heeft, heet DIPG. Het komt vooral voor bij kinderen tussen 4 en 11 jaar, en treft het deel van de hersenen dat de hartslag, het slikken, het gezichtsvermogen en het evenwicht controleert.

Harold en Stacie waren kapot van verdriet, maar besloten dat Ciara haar laatste dagen in vreugde in plaats van in angst zou doorbrengen.

Ciara en haar 10-jarige broer weten dat ze ziek is, maar ze weten niet dat ze stervende is. Ze moet gedurende zes weken lang 5 keer per week intensieve stralingstherapie ondergaan, maar tussen de behandelingen door maken haar ouders er het beste van door de dingen op haar bucketlist te doen.

“We willen nu gewoon dat ze van elke dag geniet”, zei Harold. “We gaan haar de wereld tonen.”

“Alles wat ze maar kan bedenken, gaan we proberen waar te maken”, voegde Stacie toe. “Ze blijft maar over het strand praten.”

Met de hulp van vrienden, familie en perfecte vreemden zamelde het gezin geld in om Ciara haar dromen te vervullen.

Hun eerste halte was het Great Wolf Lodge waterpark in Pennsylvania omdat Ciara wilde zwemmen.


Sindsdien gingen ze naar basketbalwedstrijden, gingen ze op vakantie naar Florida en kregen ze zelfs een “beterschapsboodschap” van de acteur Mark Wahlberg.


Hoewel de familie nog steeds hoopt en bidt om een wonder, ligt de focus nu op het beste halen uit elke dag met Ciara. “We proberen kleine dingen te doen om haar gelukkig te houden en het is ons doel om haar elke dag te doen glimlachen”, zei Stacie.


De familie heeft gevraagd om voor het meisje te bidden. Je kunt haar en haar avonturen volgen op haar Facebookpagina.

Ben ook jij geraakt door het verhaal van Ciara? DEEL dit bericht dan met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: So Share This en Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.