Dit katje heeft zoveel geluk dat het nog leeft, nadat de dierenarts een reusachtige parasiet van zijn neus verwijderde

Als honden of katten een infectie of parasieten hebben, zien hun eigenaars dat doorgaans snel en brengen ze hen meteen naar de dierenarts om behandeld te worden. Voor straatdieren is dat echter niet meteen het geval, en zo worden kleinere problemen na verloop van tijd vaak levensbedreigende complicaties. Dat is ook wat er gebeurde toen er zich een parasiet in de neus van dit straatkatje nestelde.

De Cuterebra Larven houden van warme plekjes om te groeien en soms nestelen ze zich in de huid van honden en katten omdat die vaak buiten vertoeven. “We zien het vaker bij jonge katjes omdat die zich nog niet goed verzorgen en wassen”, zei Elizabeth Farrington, dierenarts bij de Nebraska Humane Society.

Vorig jaar werd een straatkatje met een gezwollen hoofdje aangetroffen dat bovendien moeilijkheden had om te ademen. Aanvankelijk had het team geen idee wat er met het katje aan de hand was, maar nader onderzoek leerde dat er zich een Cuterebra worm in de neus van de kat had genesteld. Het team verwijderde de parasiet, wat de grootste was die ze ooit gezien hadden. Gelukkig had de kat geen verdere infecties en herstelde ze snel.

Uiteindelijk worden het vliegjes, maar meestal zien huisdiereneigenaar het tijdig en kunnen de larven verwijderd worden voor het echt een probleem wordt.

Bekijk de onderstaande video om het schokkende moment te zien waarop de parasiet verwijderd wordt en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Bron en afbeeldingen: Life Daily en Nebraska Humane

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.