Kat met een gebroken hart blijft 1 jaar lang in de buurt van het graf van zijn overleden eigenaar

Er was een jaar verstreken sinds het overlijden van de eigenares van deze kat, maar ze week sindsdien geen ogenblik van het graf van de dame. Voorbijganger Keli Keningau Prayitno, 28, van Centraal Java, Indonesië, was de eerste om het gejammer van de rouwende kat te horen en wilde de kat helpen door haar te adopteren.

graf1

Maar dat ging niet – de volgende dag zat de kat zoals gebruikelijk weer bij het graf van haar baasje. Het enige moment waarop de kat het graf verlaat is wanneer ze naar het huis van de kinderen van de eigenares gaat om te eten. Vreemden die haar zien, geven haar ook voedsel en water, maar de kat wil niets liever dan in de aarde rond en op het graf woelen.

graf2

“Ze slaapt daar en miauwt”, vertelde Keli. “Het is droevig om te zien. Het toont hoe hecht dieren met hun eigenaars zijn.”

graf3

Dierenexperts zeggen dat katten misschien wel afstandelijk en cool mogen lijken, maar dat hun rouwen echt is. Katten kunnen angstig worden en hun interesse in de buitenwereld verliezen. In de meest erge gevallen wordt aangeraden om een dierenarts te consulteren en hen medicatie tegen angst te laten voorschrijven.

graf4

DEEL dit bericht als ook jij dol bent op katten!


Bron: The Mirror en Bored Panda

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.