Kat heeft een rol tape om zijn nek geklemd zitten. Redders vinden hem en geven zijn leven een nieuwe wending

Deze rosse kat werd gevonden met een grote taperol rond zijn nek. Hoe het daar kwam is onduidelijk – maar de redders zagen meteen dat het diertje pijn leed en dringend hulp nodig had.

Hij leefde in de straten van California en plaatselijke bewoners hadden al verschillende pogingen ondernomen om het diertje te vangen, maar telkens tevergeefs. Hij was gewoon doodsbang van mensen.

Maar de redders Kimberly Saxelby en Chris Gattas waren vastbesloten om te helpen, dus ondernamen ze op Valentijn een poging om het dier in veiligheid te brengen.

“Toen we ter plaatse kwamen zetten we een val uit op een meter van waar hij onder een auto zat, maar we beseften dat hij niet zou toehappen omwille van de tape rond zijn nek. Er zat niets anders op dan hem te vangen met onze netten. Nadat we hem een tijdje opgejaagd hadden, verschanste hij zich in een schuurtje waar Chris hem met zijn net kon vangen”, zei Kimberly.

Van zodra ze hem een beetje gekalmeerd hadden, konden ze de tape beter bestuderen en zagen dat het diertje daar al maanden mee rondgelopen moest hebben.

“We dachten dat er een dood dier in het schuurtje zat, maar het was de geur van zijn rottend vlees en de infectie in zijn nek”, zei Kimberly.

De kat werd overgebracht naar het Rancho Cucamonga Animal Shelter om de tape te verwijderen en hem te verzorgen.

“Pas nadat we hem verdoofd hadden om de tape te verwijderen zagen we hoe slecht hij er eigenlijk aan toe was. Hij is erg uitgehongerd en uitgedroogd omdat hij met de tape niet goed kon ontkennen”, zei Kimberly.

De toegewijde dierenartsen voerden een noodoperatie uit om de zone in en rond zijn nek te herstellen.

“We noemden de kat Valentine omdat dat de dag was waarop hij gered werd”, zei Kimberly. Valentine herstelde als bij wonder erg snel en kon algauw terug normaal eten en drinken. Hij was echter nog altijd erg timide rond mensen, hetgeen gelet op zijn verleden begrijpelijk is.

Van zodra Valentine in een pleeggezin terechtkwam, begon zijn persoonlijkheid te veranderen. Langzaam maar zeker maakte hij vooruitgang en na enkele dagen liet hij zich al zachtjes over zijn hoofdje strelen.

“Hij heeft zoveel ellende en miserie meegemaakt. Hij verdient echt een liefdevolle thuis. Ik weet dat deze kat ooit niet bang was van mensen en wellicht van menselijk contact hield”, zei ze.

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.