De kapper walgt bij deze aanblik. Maar al na de eerste knippen valt hij achterover van verbazing.

Vaak brengen berichten in de digitale wereld een verandering in de echte wereld teweeg – vooral als het gaat om berichten van beroemde personen die veelvuldig gelezen worden. Dat was ook het geval toen de zangeres Monica Ergueta Romero op haar Facebookprofiel een foto postte van een dakloze hond die ze in de straten van de Boliviaanse hoofdstad La Paz had opgemerkt.

De hond dwaalde door de straten en at uit vuilnisbakken. Zijn vacht was een samengeklitte massa van vlooien, haar en viezigheid.

Zijn vacht was zo vies en aangekoekt met vuil dat de hond moeite had om te lopen.

Monica was zo ontroerd door deze aanblik dat ze haar fans opriep om het arme dier te helpen. Amper twee dagen later kon ze goed nieuws meedelen. Een lezer van haar bericht had de hond gevonden.

Ze hadden de hond naar de hondenkapper gebracht voor een grondige knip- en wasbeurt.

In totaal sneden ze ongeveer 2 kilogram met uitwerpselen besmeurde vacht af.

Daarop werd het dier door de dierenarts onderzocht. Die stelde vast dat het dier weliswaar ondervoed was, maar al bij al gezond was. En het beste nieuws is dat er zich daarop aardige mensen aandienden die het dier wilden adopteren.

“Choco”, zoals de ex-straathond vandaag genoemd wordt, is ongeveer 12 jaar oud en werd door zijn vorige eigenaar gedumpt toen die moest verhuizen. Sindsdien werd hij door de buren af en toe met etensresten gevoederd, maar niemand durfde dichterbij komen omdat hij snel agressief werd.

Maar zoals bleek had Choco alleen wat liefde en affectie nodig om zich tot een vriendelijke en zachtaardige hond te ontpoppen.

Kijk maar eens hoe tevreden Choco er vandaag uitziet! DEEL deze prachtige transformatie met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Daily Mail

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.