Jongeren ontdekken een nieuwe manier om dronken te kunnen worden, zonder dat iemand het merkt. Doe dit vooral NIET na!

Om ongemerkt alcohol te drinken, hebben tieners al meer bizarre ideeën dan de andere. De laatste nieuwe methode komt uit de Verenigde Staten overgewaaid en is vooral populair bij jonge meisjes. Het is erg belangrijk om de gevaren van deze methode te beseffen en welke gevaren het met zich brengt.

Wat doen ze dan? Ze drenken een tampon in wodka en brengen hem vervolgens in hun vagina in. Op die manier komt de alcohol meteen in hun bloedbaan terecht. De jongeren denken zo sneller dronken te worden, en dat alles uiteraard in het grootste geheim. Ze proberen andere meisjes ervan overtuigen om het ook zo te doen omdat ze zo dan geen last hebben de alcoholgeur.

En dat is precies de reden waarom het zo gevaarlijk is! Op die manier kan men nog minder het alcoholgehalte in het bloed inschatten. Omdat de alcohol niet in de maag terechtkomt, zal men bij overmatig gebruik evenmin de natuurlijke reflex hebben om te braken. Een ander gevaar is uiteraard een ontsteking van de schaamlippen en de vagina om de eenvoudige reden dat deze lichaamsdelen erg gevoelig zijn voor externe invloeden.


Het zijn echter niet alleen meisjes die deze methode uitproberen. Ook jongens doen het door de tampon in hun anus te steken. Dokters in de Verenigde Staten trekken nu aan de alarmbel nadat verschillende jongeren op de spoedafdeling terechtkwamen. Bovendien komt de alcohol zo op een ongecontroleerde manier in de bloedbaan. Het enige effect dat je hiermee kunt bereiken, is dat je je natuurlijk afweersysteem vernietigt, wat dan weer tot de dood kan leiden.

Wie bedenkt zoiets in godsnaam? De boodschap is dus heel eenvoudig: probeer dit nooit ofte nimmer!

DEEL deze waarschuwing op Facebook!

Bron en afbeeldingen: SF Globe, Flickr en Imgur

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.