Jongen loopt kilometers lang in z’n eentje om de zieke pup te kunnen redden, die hij vond en dringend hulp nodig had

Toen een 13-jarige Zuid-Afrikaanse jongen een graatmager straathondje vond, probeerde hij alles te doen om haar te helpen, ondanks het feit dat hij en zijn familie zelf nauwelijks te eten hadden.

De jongen, die uit een van de armste wijken van Cape Town komt, probeerde het hondje water en voedsel te geven, maar ze wilde niet eten. Dan merkte hij dat het hondje bloederige diarree had, en wist hij dat het probleem ernstiger was en dat haar verzorging meer zou kosten dan zijn familie kon veroorloven.

Maar de goedaardige jongen zou niet opgeven, dus besliste hij om het hondje in zijn armen drie kilometer verderop naar een naburige wijk te dragen, waar de organisatie Tin Can Town gratis medische verzorging, advies, eten en drinken aan honden en katten verschaft.

“Ze was erg dun en de jongen zei ons dat hij niet genoeg geld had voor voeding”, zei Dinielle Stöckigt van de organisatie. “We zeiden hem dat we ons best zouden doen om haar leven te redden, en een nieuwe thuis voor haar te vinden. We bedankten hem om de hond naar ons toe te brengen.” Een vrijwilliger zag meteen dat de puppy, die ze Nanuk doopten, grondig onderzocht moest worden, dus brachten ze haar naar de Sunset Beach dierenkliniek, waar vastgesteld werd dat Nanuk het parvovirus had, een uitermate besmettelijke ziekte die de ingewanden van de hond afbreekt.

Het team begon Nanuk meteen te behandelen, maar ze moest iets eten om krachten op te doen om het virus te kunnen bestrijden. “We kookten een heel buffet voor haar maar ze wilde niet eten.” En zelfs met een voedingstube verloor Nanuk nog meer gewicht. “De dierenartsen zeiden ons dat als ze binnen de 24 uur geen verbetering toonde dat ze haar dan moesten laten inslapen.”

Om haar een beetje op te beuren brachten ze zelfs kittens bij haar. Katjes kunnen dit virus immers niet krijgen. Ze zaten afwisselend bij haar bedje om haar moed in te spreken. “Er kwam een fonkeling in haar ogen toen de katjes bij haar op bezoek kwamen. Hoewel ze erg zwak was, tilde ze haar hoofdje op om aan hen te snuffelen.” Het plannetje werkte zoals gepland en na enige tijd met de katjes at Nanuk al haar eten op en hield het als bij wonder ook binnen.

Nanuk wacht nu op een eeuwige thuis. “Ze wordt momenteel verpleegd door haar dierenarts, en stelt het elke dag beter”, zei Stöckigt. “Nanuk is erg speels en houdt van knuffelen.”

DEEL dit verhaal als ook jij dankbaar bent dat deze kleine jongen het katje tot bij de juiste mensen bracht!

Bron: Life Daily ; Afbeeldingen: Tin Can Town

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.