Jongen, die zonder hersens werd geboren, verbluft elke arts. Nu heeft hij een mijlpaal bereikt, die niemand voor mogelijk hield

Als het leven van een ongeboren kind op het spel staat, staan de aanstaande ouders onder extreme druk: hoop wordt angst. In het ergste geval moeten ze een beslissing nemen die werkelijk niemand wil nemen. Dat was ook de keuze die Shelly Wall en haar man moesten maken toen ze van de artsen het vreselijke nieuws over hun ongeboren zoon Noah vernamen.

Tijdens een echografie ontdekten de artsen dat Noah aan hydrocefalie, ook wel als waterhoofdje bekend, leed. Deze groeistoornis verhindert de normale groei van de hersenen. De dokters delen de moeder mee dat de baby na de geboorte niet lang zou overleven. En als hij dat wel zou doen, zou zijn levenskwaliteit ernstig beperkt zijn. Ze raden haar dan ook aan om de zwangerschap af te breken.

Maar Shelly neemt een heel andere beslissing: ze wil haar zoon absoluut ter wereld brengen en vertrouwt erop dat alles goed zal verlopen. Maar kort na de geboorte doet zich de ergste hypothese voor: Noah leeft, slechts twee procent van zijn hersenen zijn functioneel. Hij moest meteen op de afdeling intensieve zorgen behandeld worden.

Maar Shelly laat zich niet afschrikken. Ze is bereid om haar hele leven voor Noah te zorgen, hem te verplegen en hem alles te geven wat hij nodig heeft.

Maar dan gebeurt er iets wat de artsen niet kunnen verklaren: De hersenen van Noah beginnen te groeien en zich te ontwikkelen. Hij ontwikkelt zich iets trager dan andere kinderen maar op de leeftijd van vier jaar is zijn spraakniveau vrijwel hetzelfde als dat van zijn leeftijdsgenoten.

Hij heeft natuurlijk nog speciale zorgen nodig, maar Noah is een erg opgewekt en gelukkig kind. Zijn geval is zo zeldzaam dat de dokters hem de “jongen zonder hersenen” zijn gaan noemen.

Hij overtuigt niet alleen door zijn buitengewone ontwikkeling, maar ook door zijn charme en gevoel voor humor. De kleine zonneschijn laat zich door niets afschrikken, ook niet door de vele ziekenhuisbezoeken. Er is ondertussen zelfs een documentaire over de jongen verschenen. Shelly is blij dat ze indertijd de juiste beslissing nam. Telkens als ze de glimlach van haar zoon ziet, is ze blij dat ze het risico heeft genomen.

We wensen deze wonderjongen en zijn gezin nog veel geluk toe!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.