Jongen adopteert een verstoten ‘puppy’. Dan ontdekt hij dat het eigenlijk een babywolf is

Huisdieren komen op verschillende manieren in onze huizen terecht. Soms ga je naar het asiel om je nieuwe beste vriend te adopteren, en soms adopteren ze jou gewoon! Een tienerjongen in Arizona adopteerde een schattige verlaten “puppy”, maar moest ontdekken dat zijn nieuwe vriend eigenlijk helemaal geen puppy was!

neo1

Toen een 18-jarige in Tucson, Arizona, een schattige puppy in een winkelwagentje zag zitten, kon hij er niet aan weerstaan om het diertje te redden. Hij smeekte zijn ouders om de puppy te mogen houden en gaf hem de naam Neo. Maar algauw bleek deze hond moeilijkheden te hebben om zich aan te passen aan het dagelijkse leven.

neo2

Zelfs voor een puppy was de kleine Neo behoeftig. Hij wilde dat zijn eigenaar voortdurend bij hem was en werd erg angstig als hij even alleen werd gelaten. Hij werd evenmin zindelijk, want hij poepte en plaste werkelijk overal.

Naarmate Neo ouder werd, ontwikkelde hij “Houdini-achtige” verdwijntrucs. Hij sloop de tuin uit om met de Duitse herders van de buren te spelen. De buren waren niet echt opgezet met de grote, onvriendelijk hond die zichzelf telkens op hun eigendom bleef uitnodigen. De eigenaar van Neo bouwde een hoger hek, maar daar beet Neo zich gewoon door.

neo4

Omdat de eigenaar van Neo hem uiteindelijk niet meer de baas kon, schakelde hij de Humane Society van Zuid-Arizona in om een nieuwe thuis voor hem te zoeken.

Toen de hond daar aankwam, zag CEO Maureen O’Nell meteen dat het niet om een gewone hond ging. “Ik zag een stel met een hond aankomen wandelen. Het was niet zijn lichaamsbouw, maar voor zijn gedrag. Neo vermeed menselijk gedrag compleet.”

neo5

O’Neill en het personeel beseften meteen dat het hier ging om een uit de kluiten gewassen wolfshond. Met andere woorden: een kruising tussen een hond en een wolf, maar met dominante genen van een wolf.

Daarom kon hij zich maar hechten aan één persoon en was hij voortdurend op zoek naar een “groep”.

neo6

De organisatie hield hem even, maar vond algauw een geschiktere plek om hem onder te brengen: Wolf Connection in California. Deze vereniging heeft tot doel het redden en rehabiliteren van wolven en wolfshonden die geheel of gedeeltelijk gedomesticeerd werden en niet meer in het wild zouden kunnen overleven.

neo7

In een verklaring laten ze weten:

“Neo leeft niet gewoon in het opvangcentrum. Wolf Connection is ook een programma dat jongvolwassenen helpt om trauma’s uit het verleden te helen – Neo helpt jongeren om hun angsten te vergeten en leert hen om medeleven te tonen voor andere wezens.”

neo8

Ondertussen is hij meer gewend aan mensen en is zelfs sociaal genoeg om samen met andere wolven en mensen wandeltochten te maken!

DEEL het verhaal van Neo met je vrienden!


Bron: Facebook / Wolf Connection

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.