Je zal niet geloven hoe deze straatkat er nu uitziet. Ontzettend ontroerend

Het kleine katje Smeagol had iets vreselijk meegemaakt. Een jonge vrouw was onderweg in het Centraal-Amerikaanse land Belize toen ze het kleine, uitgemergelde diertje langs een drukke baan zag dwalen. Ze draait onmiddellijk om het katje te helpen. De kleine kater liet zich gewillig en weerloos meenemen.

Bij de dierenarts wordt er een vreselijke diagnose gesteld: het dier weegt amper 450 gram. Bovendien was haar kaak gebroken. De dierenarts raadde aan om de kat uit zijn lijden te verlossen en hem te laten inslapen. Een operatie zou erg duur zijn en omdat Smeagol zo zwak was, was de kans klein dat hij de ingreep zou overleven.

kat1

Maar zijn redster gaf niet op! In plaats daarvan nam ze hem mee naar huis, stopte hem in bad en begon de kat te voederen. Hij kreeg ook medicatie toegediend. Voor de eerste keer in zijn leven voelde de kat wat liefde is.

kat2

Zijn redster moest veel geduld opbrengen. Het zou weken duren voor Smeagol ook terug droge voeding kon eten. Met lekkers en heel veel genegenheid kon de vrouw het vertrouwen van Smeagol winnen. De kleine kat werd met de dag krachtiger en sterker. Bovendien heelde zijn kaak zonder dat een operatie nodig was!

kat3

Ook al groeien zijn knoken een beetje scheef: Smeagol is kerngezond! Een jaar na zijn redding viert zijn baasje zijn “verjaardag”. Ze mag echt trots zijn dat ze deze mooie kat een tweede kans gegeven heeft in het leven.

kat4

Als iedereen een voorbeeld zou nemen aan deze vrouw zouden er nog veel meer dieren van straat gered kunnen worden. Vandaag is Smeagol echt een energieke en vrolijke kater die ook met de familiehond een nieuwe vriend heeft gevonden!

kat5

Dit verhaal toont ons aan dat we geen enkel dier mogen opgeven. Wie had gedacht dat dit hoopje ellende nog zo zou open bloeien?

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!


Bron: Instagram / smeagol_puss

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.