Jarenlang illegaal in kooien gevangen gehouden. Zie het moment dat deze tijger wordt bevrijd…

Hoover de tijger bracht het grootste deel van zijn leven door opgesloten in een veel te kleine metalen kooi, gedwongen om gevaarlijke kunstjes uit te voeren in opdracht van een Peruviaans circus. Zijn leven was miserabel en al zijn tijgervrienden stierven naast hem in de kooi. Hoover was de laatste overlevende van een act met 12 tijgers.

tijger1

Nadat ze acht maanden op de vlucht waren, kreeg de Animal Defenders International groep een legitieme tip over de locatie waar ze hun illegale acts opvoerden. Op dat moment sloegen ze toe! Hoover werd uit zijn kooi bevrijd en overgebracht naar een opvangcentrum voor wilde dieren. De tijger werd behandeld voor zijn ernstige ondervoeding en andere gezondheidsproblemen. Algauw was hij terug gelukkig en sterk zoals het hoort te zijn!

tijger2

Hoover werd daarna overgebracht naar het Big Cat Rescue Center in Florida en uitgezet in een open en ruimte habitat. Eindelijk was hij in zijn eeuwige en liefdevolle thuis terechtgekomen! Hier kan hij tenminste zijn beentjes strekken.

DEEL deze prachtige redding met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.