In de voortuin van de buren ligt deze 10-maanden oude baby aan een ijzeren ketting. Dat het dagen later op de schoot van zijn redder klimt grenst aan een wonder

Als men het lieve gezichtje van de babychimpansee ziet, kan men zich nauwelijks voorstellen dat er iemand is die dit onschuldige en schattige diertje kwaad zou willen berokkenen. Maar dat is precies wat er gebeurde met Jenny, de kleine chimpansee uit Kameroen in Centraal-Afrika.

aap1

Jenny is tien maanden oud als haar redder de kleine chimpansee aan een ketting in een vooruit aantreffen. Jenny is zeer angstig en heeft bang van mensen, wat begrijpelijk is want haar lijfje staat helemaal onder de wonden. Blijkbaar werd ze ernstig mishandeld. Haar redder kon de eigenaar overhalen om het diertje vrij te laten. Zo vervolgden ze samen hun weg naar de organisatie “Ape Action Africa”.

aap2

In de auto dook ze helemaal ineen en bleef stokstijf op de bodem van de auto zitten. Nooit werd er voor haar gezorgd, dus wist ze simpelweg niet wat menselijke liefde is. De enige mensen die ze kende, wilden haar pijn doen.

aap3

Stilaan wordt het Jenny duidelijk dat deze mensen anders zijn en haar willen helpen. Eindelijk durft ze op de schoot bij haar redder en laat ze zich over het hoofdje strelen.

aap4

Maar van het trauma is Jenny nog lang niet verlost. Het zal heel wat tijd kosten voor ze mensen weer helemaal vertrouwd. De eerste maanden zal ze overladen worden met liefde om haar stilaan bij de andere apen te integreren.

aap5

Ze luistert al aandachtig naar de lokroepen van haar soortgenoten, wat een veelbelovend teken is voor de toekomst.

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.