In 1985 werd hij op zijn motor aangereden. 30 jaar later vertellen artsen hem het ondenkbare.

Je hoeft maar met je ogen te knipperen of het leven kan voorbij zijn. De ene seconde rijd je met de auto en plots wordt het helemaal donker.

motor

In 1985 moest John Rieken deze levenswijsheid op de harde manier ondervinden. Hij reed met zijn motor op de snelweg. Een andere bestuurder negeerde een rood licht en crashte op Rieken. Hij werd van zijn motor geslingerd en vloog tegen een vangrail aan. Hoewel hij een helm droeg, ving zijn gezicht de klap op.

Bij de gratie van God was toen ook Dr. Ann Kay Cefalu na een lange dag in het ziekenhuis onderweg naar huis en zag de crash gebeuren. Ze haastte zich uit haar auto naar de kant waar Rieken zich bevond. Hoewel dit 30 jaar geleden gebeurde, herinnert Cefalu zich nog hoeveel bloed er op het gezicht van Rieken zat. Ze kon het bloeden stelpen maar hij had geen polsslag. Ze werkte koortsachtig om zijn hart terug aan de praat te krijgen.

Moest ze niet gestopt zijn, zou Rieken het nooit overleefd hebben. Ze kon zijn leven redden. Maar nadat ze hem gered had en de ambulance Rieken naar het ziekenhuis overbracht, hoorde hij nooit meer iets van zijn redster. Hij en zijn vrouw Spam zochten jarenlang naar de naam – Dr. Cefalu – maar zonder resultaat. Het spoor werd koud toen Dr. Cefalu kort daarop trouwde en de naam van haar echtgenoot aannam.

In 2014 geschiedde dan toch het mirakel. Pam Rieken stootte op een jonge arts met dezelfde naam als de reddende engel die haar echtgenoot jaren terug bijstond. Hij was de neef van de arts! Na 30 jaar kon Rieken dan toch de vrouw die zijn leven redde bedanken. Bekijk de hartverwarmende ontmoeting in de onderstaande video!

Toch ongelooflijk om te zien hoe het lot werkt?

DEEL dit geweldige verhaal met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.