Hun 11-jarige zoon sterft in zijn slaap. Maar wat deze ouders enige dagen later doen, bezorgt me tranen. Dit is zo mooi en ontroerend!

Op 23 september 1988 zag Matthew Stanford Robinson, de zoon van Ernest en Anneke Robinson het levenslicht. De ouders moesten een maand wachten voor ze hun zoon eindelijk in hun armen konden houden. De ouders waren echter aan de grond gericht toen ze na de bevalling vernamen dat hun zoon door een gebrek aan zuurstof tijdens de geboorte blind en verlamd was. De dokters dachten dat hij slechts enkele uren zou overleven.

Maar ze vergissen zich: Meer dan tien prachtige jaren kunnen de ouders met hun zoon doorbrengen. Hoewel hij slechts een paar woorden kon spreken, geniet hij met volle teugen van het leven.

Op 21 februari 1999 sliep Matthew vredig in. Hij overleed in zijn slaap, thuis en omringd door zijn familie.

In het jaar 2000 beslist zijn vader Ernest om een bijzonder aandenken voor zijn zoon te maken. Hij bouwt een grafsteen in de vorm van een kleine jongen in een rolstoel die zijn hand naar de hemel uitreikt. Dit sculptuur symboliseert het beeld dat Matthew nu op een betere plek is waar hij niet meer moet lijden.

Geïnspireerd door de liefde voor hun zoon richtten Ernest en Anneke een stichting op die mensen met een beperking ondersteunt en hun leven beter probeert te maken. Ze doopten de stichting “Ability Found”. Hun logo is een afbeelding van de grafsteen van Matthew.

De stichting helpt mensen met cerebrale parese, kanker, spina bifida, beroertes, ruggenmergletsels en multiple sclerose.

Een groot project dat aantoont dat elke pijn en elk verlies in iets positief kan omgezet worden. Ondanks hun verdriet zijn de ouders van Matthew in staat om andere mensen te helpen en op die manier dragen ze hem voor altijd in hun hart.

DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!


Bron: LittleThings en Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.