Hulpeloze, aan huis vastgeketend hond wordt door nieuwsploeg gered tijdens heftige overstroming.

Terwijl het waterpeil van de Brazos Rivier in Texas recordhoogten bereikten, moesten duizenden mensen hun huizen ontvluchten. Ze pakten hun meest waardevolle bezittingen samen en vertrokken zo snel als ze konden. Maar in de onderstaande video zien we dat het leven van een hond daar blijkbaar niet toe behoorde.

nieuwsteam

We weten niet zeker wat er in dit huishouden aan de hand was, maar wat we wel zeker weten, is dat een hond gewoon vastgeketend aan het huis werd achtergelaten. Ondertussen bleef het water maar stijgen.

Maar ondanks kon de hond alsnog in veiligheid gebracht worden. Een lokale nieuwsploeg van NBC12 bracht net een verhaal over deze historische overstromingen toen ze de hulpeloze hond zagen. In plaats van het nieuws te filmen, beslisten ze om nieuws te maken door de hond te redden. Zonder aarzeling sprongen twee leden van het team in het gevaarlijke water en maakten de hond los. Uitgeput en drijfnat brachten ze de hond naar de Houston Humane Society waar hij snel werd behandeld.

Godzijdank vond dit nieuwsteam haar net op tijd. De dierenarts zegt dat ze zeker gestorven zou zijn zonder de tussenkomst van deze helden. Hopelijk vindt ze nu een liefdevolle thuis bij mensen die haar leven het wel waard vinden om mee te nemen.

DEEL deze aangrijpende redding met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”11480″]

[/sociallocker]

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.