Honderden mannelijke verpleegveulens worden elk jaar achtergelaten om te sterven. Het is haar missie om hen te redden

Ongeveer 17 jaar geleden ontdekte Victoria Goss de schokkende waarheid achter de korte levens van verpleegveulens. Deze hulpeloze dieren worden geboren voor de voordelige melk die hun moeders produceren zodat ze gebruikt kunnen worden om racepaarden te voeden, en waardoor de eigenlijke baby sterft van ondervoeding.

veulens1

Deze cyclus wordt steeds weer herhaald ten koste van zowel de moeder als haar kind, en dat allemaal om “genetisch gezonde” paarden te kweken. De veulens worden achtergelaten om te sterven en worden als een “bijproduct” beschouwd. Hun vlees wordt op sommige plaatsen als een delicatesse beschouwd en ook hun vacht is populair. Sommigen worden gewoon geboren en gedood, waarbij dan nog onmenselijke methodes worden gebruikt.

veulens2

In de volgende documentaire “Born to Die” volgen we Victoria tijdens haar missie om deze veulens te redden en op te voeden in de Last Chance Corral, haar opvangcentrum voor paarden in Athens, Ohio.

veulens3

Last Chance Corral redt jaarlijks 150 tot 200 veulens. Het “hoogseizoen” situeert zich van januari tot eind juni. In deze piekperiode werkt ze de klok rond om de hoge instroom van veulens te verzorgen. Van zodra ze stabiel zijn, kunnen ze voor adoptie worden vrijgegeven.

veulens4

Victoria redt al van haar 12 jaar paarden.

“Ik wilde een pleitbezorger zijn voor deze dieren omdat ze gewoon niemand hebben”, zegt Victoria. “Veulens kunnen geadopteerd worden van zodra ze stabiel zijn. Dat kan dagen of weken duren. Als ik dit kan blijven doen en een verschil maken, is dat genoeg voor mij.”

veulens5

DEEL deze mooie documentaire met je vrienden!


Bron: Shareably en Facebook / Last Chance Corral

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.