Hond zit in een truck opgesloten als deze in brand vliegt. Hierdoor raakt hij ernstig verbrand en moeten zijn oren worden geamputeerd

Het begint er allemaal wat beter uit te zien voor Scooby de terriër, een lieve hond die op 8 maart zware brandwonden opliep toen er een autobrand uitbrak. Een hele gemeenschap van dierenliefhebbers schaarde zich achter Scooby om zijn medische behandelingen te betalen. Scooby wachtte samen met zijn donzige vriend Smokey in een auto in Cambridge, Minnesota. Toen de eigenaars van de honden, Tammy Brooks en Brad Spangler, eten in de koffer begonnen in te laden, hoorden ze plotseling een harde knal.

Er kwam zwarte rook uit het open raampje en Spangler snelde toe om de deur te openen. Smokey sprong meteen naar buiten, maar de korte tijd dat Scooby in de auto bleef was voldoende om verbrand te raken.

“Het witte deel van zijn vacht was niet langer wit”, zei Brooks. “Zijn vacht was verbrand en hij had moeilijkheden om te ademen.”

De brandwonden van de driejarige puppy waren zo ernstig dat de dierenartsen zijn oren moesten amputeren. Verder moest er plastic uit zijn neus en van zijn poten verwijderd worden.

De dure medische kosten werden genereus betaald door een organisatie genaamd Frankie’s Friends. Dit is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het redden van dieren met zware, maar behandelbare aandoeningen.

Dierenliefhebbers uit de hele gemeenschap sloegen de handen in elkaar en stortten meer dan $8.000 voor de behandeling van Scooby. Langzaam maar zeker begon het hondje te herstellen en verwacht wordt dat hij er helemaal bovenop zal komen.

Leah Falon, de behandelende dierenarts, zei: “Aanvankelijk wilde hij niet aangeraakt worden omdat de brandwonden teveel pijn veroorzaakten. Maar nu hij zich beter voelt, is hij terug erg aanhankelijk. Hij vraagt zelfs al om over zijn buikje gewreven te worden.”

Falon gaf zijn patiënt zelfs een Hello Kitty speeltje, zonder oortjes, waardoor de gelijkenis met Scooby’s nieuw uiterlijk treffend is.

Brooks voelde zich aanvankelijk ongemakkelijk om hulp te vragen, maar nu is ze erg dankbaar dat ze dat toch deed: “Mijn moeder zei me dat er nog wel mensen zijn die om je geven en niet zoals mij dierenliefhebbers zijn.”

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.