Hond zit 2 dagen vast op de treinsporen. Broertje houdt haar warm en voedt haar tot hulp komt opdagen.

De band tussen mens en hond is sterk en onafscheidelijk, maar hoe zit dat met de band tussen 2 honden, meer in het bijzonder tussen een broer en zus?

In december 2016 kwam een gewonde hond genaamd Lucy vast te zitten op de treinsporen buiten Uzhgorod. Maar ze was niet alleen. Een andere hondenvriend genaamd Panda bleef gedurende twee dagen aan haar zijde, totdat ze gered werden.

Een Facebookvideo toont hoe toegewijd Panda was om ervoor te zorgen dat ze veilig bleef. Omdat ze niet kon bewegen was Lucy gedwongen om levenloos te blijven liggen terwijl de treinen over haar hoofd raasden.

Panda – die gemakkelijk een veilige afstand had kunnen bewaren – bleef echter naast haar op de treinsporen liggen. Panda knuffelde zich ook tegen haar aan om haar lichaamstemperatuur op peil te houden. Een voorbijganger merkte de puppy’s op en belde de dierenbescherming. Nadat het verhaal gedeeld werd, kregen Panda en Lucy wereldwijde aandacht.

De post luidde: “Toen we arriveerden, bleek dat een van de honden, het vrouwtje, gewond was en niet kon bewegen. De mannelijke hond hoorde het geluid van de naderende trein, kroop tegen de vrouwelijke hond aan en ging naast haar liggen … Beiden bogen hun hoofd naar de grond en lieten de trein over hun hoofden razen.”

Toen de redders dichterbij kwamen, werd Panda erg defensief en duldde geen mensen in de buurt. Uiteindelijk konden ze de twee honden toch vangen en naar het asiel brengen. Daarna werden ze met hun eigenaars herenigd.

De post gaat verder: “De mannelijke hond deed dit twee dagen op rij … een voorbeeld van liefde, vriendschap en loyauteit. Ik weet een ding: niet alle mensen doen dit!!!”

DEEL dit ontroerende verhaal over trouwe en liefde van dieren met je vrienden!


Bron en afbeelding: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.