Van deze hond werden op brutale wijze de neus en staart afgesneden. De foto’s bezorgen je tranen

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Nadat een waakzame burger in zijn wijk in Detroit een verminkte Rottweiler had opgemerkt, contacteerde hij de dierenwelzijnsorganisatie “Michigan Humane Society.” Wat de redders aantroffen was ronduit gruwelijk. De oren, de neus en de staart van de hond werden brutaal afgesneden. Ook zijn poten zaten onder diepe snijwonden.

 

De hond werd Baron gedoopt en meteen naar het opvangcentrum overgebracht. Toen de dierenartsen de hond onderzochten waren ze diep geschokt over de wreedheid van zijn verwondingen.

Naast omvangrijke chirurgische ingrepen om zijn ademhalingsstelsel te herstellen, had de hond vooral veel rust nodig om van het trauma te herstellen.

De operatie, waarbij de overblijfselen van zijn staart en neus verzorgd werden, duurde in totaal twee uur.

Na de operatie begon Baron langzaam te herstellen. De organisatie wilde de hond niet alleen een tweede kans geven, maar wilden er ook voor zorgen dat deze gruwel niet onbestraft zou blijven.

“Dergelijke dierenmishandeling kunnen we nooit aanvaarden. We moeten deze dieren een stem geven en ervoor zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt”, aldus de organisatie.

Om de dader op het spoor te komen loofde de organisatie een beloning uit van 11.000 dollar voor de gouden tip die naar de dader leidt. Dankzij de nodige media-aandacht kon er ondertussen al 40.000 dollar voor Baron ingezameld worden.

Zo hoorde ook een vrouw genaamd Laura over Baron en ze besloot om de arme hond meteen te adopteren.

Toen zij en haar echtgenoot Baron voor het eerst bezochten, was zijn reactie ronduit hartverwarmend – ondanks het leed dat hij moest ondergaan, bleek Baron een ontzettend lieve hond.

Bekijk het verhaal van Baron hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.