De hond werd zo vreselijk mishandeld dat hij alle mensen wantrouwt. Als deze man wil helpen, is het eigenlijk al te laat.

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

In de hele wereld worden er helaas nog veel te veel dieren mishandeld, verwaarloosd, gemarteld of niet goed verzorgd. Dat is ook wat deze arme hond Ayron in zijn thuisstad Rio de Janeiro moest meemaken.

Toen Wilson Martin de hond aantrof in een verlaten huis, was hij diep geschokt: de hond werd zichtbaar geslagen en zwaar mishandeld, voor hij gewoon voor dood werd achtergelaten. De aanblik drijft de jongeman de tranen in de ogen.

Het ganse lichaam van Ayron zit onder de vreselijke wonden, en velen ervan zijn ernstig ontstoken. De viervoeter is zelfs te zwak om rechtop te staan. Zonder dringende hulp stond hem een zekere dood te wachten.

Maar net zoals Ayron is ook Wilson een vechter. Hij geeft het hoopje ellende niet op, wikkelt het in zijn hemd en brengt het arme dier naar een spoeddienst voor dieren.

Daar krijgt Ayron eindelijk de nodige medische verzorging. Algauw blijkt dat er zich zelfs wormen in zijn open wonden genesteld hadden.

De aanblik is ronduit verschrikkelijk. Ayron had het wellicht niet lang meer volgehouden. De dokters wasten, voedden en behandelden de hond met antibiotica. Eindelijk kon Ayron aan zijn genezingsproces beginnen.

Zijn wonden werden met verbanden zuiver gehouden. Ayron kon langzaam weer op krachten komen en ook zijn lang verloren gegane vertrouwen in mensen kon langzaam weer hersteld worden.

Nadat zijn fysieke verwondingen overwonnen waren, kwam een prachtig en aardig dier tevoorschijn.

Kort daarop is Ayron klaar om bij zijn redder in te trekken. En Wilson is maar al te blij om deze lieve hond in zijn huis te mogen verwelkomen.

Wat een gelukkig toeval dat Ayron door een barmhartige Samaritaan als Wilson gevonden werd. We wensen hen beiden nog vele mooie jaren toe!

Bron en afbeeldingen: Facebook en Perfecto

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.